Ο Οινοποιος Jean-Claude Mas

Ο Jean-Claude Mas γεννήθηκε σε ένα περιβάλλον οινοποιών στην περιοχή Languedoc, στην Pézenas. Στην ηλικία των 3, κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, δραπέτευσε από τη μητέρα του και έτρεξε 2,5 χιλιόμετρα για να συναντήσει τον παππού του στο κελάρι! Αυτή ήταν μια στιγμή που ποτέ δεν ξέχασε, κατά την οποία γεννήθηκαν το ενδιαφέρον και το πάθος του για το κρασί!
Στο σχολείο και αργότερα στο πανεπιστήμιο, σπούδασε οικονομικά και διαφήμιση, και το κρασί έγινε το χόμπι του, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρισκόταν. Στη βόρεια Γαλλία δημιούργησε μια λέσχη κρασιού, στην Αγγλία ίδρυσε μια μικρή εταιρεία εισαγωγής βιολογικών κρασιών & στο Μαϊάμι εργάστηκε στο προξενείο για να αναπτύξουν την εισαγωγή και διανομή του γαλλικού φαγητού και των κρασιών.
Στην επαγγελματική του ζωή, αφιέρωσε τα 3 πρώτα χρόνια της καριέρας του στο δεύτερο πάθος του-τους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών-, αλλά πολύ σύντομα επανήλθε στην πρώτη του αγάπη- το κρασί.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εργάστηκε 4 χρόνια στο Μπορντό. Αυτή η εμπειρία στο χώρο του κρασιού ήταν καθοριστική όπως και η συνάντησή του το 1992 με έναν από τους πιο διάσημους ιταλούς οινοποιούς,τον Giorgio Grai. Τον δίδαξε την τέχνη της ανάμειξης και τον τρόπο να δημιουργεί κρασιά με στυλ. Αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ!
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, δημιούργησε τα πρώτα εμφιαλωμένα ποικιλιακά κρασιά της οικογένειας, στα κτήματα Nicole, από τον τρύγο του 1995.
Ο Jean Claude Mas περιγράφεται συχνά ως πρωτοπόρος από τη Νότια Γαλλία και ανήκει στο νέο κύμα των Γαλλικών κρασιών από το Languedoc σε μια περιοχή όπου η παραγωγή κρασιού ξεκινάει πριν από 2000 χρόνια . Τα κρασιά Paul Mas έχουν λάβει πάνω από 450 μετάλλια τα τελευταία 2 χρόνια στους πιο έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς.