Paul Mas

Ο αμπελώνας της Νότιας Γαλλίας

Ο αμπελώνας της Νότιας Γαλλίας

Η κύρια οινοπαραγωγική περιοχή της Γαλλίας, η Νότια Γαλλία, είναι κατάμεστη από αμπελώνες εκλεκτών και μοναδικών ποικιλιών. Οι Αρχαίοι Έλληνες ιδρύσαν αποικίες στην περιοχή τον 6 αιώνα Π.Χ και ήταν οι πρώτοι που φύτεψαν αμπέλια. Η νότια Γαλλία, επίσης γνωστή ως Midi, εκτείνεται από την περιοχή του Languedoc-Roussillon στα δυτικά έως την περιοχή της Provence-Cote d’ Azur στα ανατολικά, τη διάσημη Γαλλική Ριβιέρα, και αποτελεί την πιο μεγάλη οινοπαραγωγική περιοχή, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, διαθέτοντας περισσότερη από τη τριπλάσια παραγωγή κρασιού από το Μπορντό. Μια πλούσια και ηλιόλουστη περιοχή γεμάτη αντιθέσεις, η Νότια Γαλλία είναι γνωστή για το ζεστό καλωσόρισμα της και τους αφοσιωμένους οινοποιούς της, των οποίων τα κρασιά εκφράζουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής και το μοναδικό ’terroir’ της. Η νότια Γαλλία παρουσιάζει ένα προϊόν το οποίο είναι σύμβολο νεωτερικότητας , πολυμορφίας ,μοναδικής ταυτότητας καθώς και της μεσογειακής τέχνης της ζωής ‘L’art de Vivre’.