Prima Perla - Château de Martinolles

Στην περιοχή Saint-Hilaire – Limoux στο τέλος της πορείας που ακολουθεί το ρυάκι Martinollet, περνώντας ανάμεσα από άγρια χαμηλή βλάστηση, αμπέλια και ελαιώνες, βρίσκεται το Chateau Martinolles. Είναι ένας τόπος διαποτισμένος από την εξαιρετική κληρονομιά της περιοχής αυτής, τον αφρώδη οίνο “La Perle”. Εκεί στο μοναστήρι Saint-Hilaire, ανακαλύφθηκε το 1531 η μέθοδος για την παραγωγή αφρωδών οίνων και όπως λέει ο μύθος της περιοχής ο μονάχος Dom Perignon πήρε την συνταγή από το μοναστήρι του Saint-Hilaire στην περιοχή Champagne.

Η μορφολογία του εδάφους  και το απρόβλεπτο κλίμα δημιουργούν τις πιο ιδανικές συνθήκες για τις ποικιλίες Chardonnay, Mauzac, Chenin Blanc και Pinot Noir…

Ποικιλία Mauzac

Η εμβληματική και ιστορική ποικιλία σταφυλιών της περιοχής Limoux, η Mauzac, είναι το κύριο στοιχείο των μιγμάτων Blanquette de Limoux. Η ποικιλία αυτή χρησιμοποιήθηκε για τον πρώτο αφρώδη οίνο το 1531.Ήδη από το 1349, ο υπολοχαγός του βασιλιά του Languedoc, Guillaume de Flavecourt, ἐλαβε μέτρα ώστε να αποτραπεί η φύτευση άλλων ποικιλιών αμπέλου εκτός από εκείνες που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για τους λευκούς οίνους και απαγόρευσε την ανάμειξη οίνων από άλλες περιοχές για να διατηρηθεί η ποιότητα της τοπικής παραγωγής.

Prima Perla
L'art de vivre
Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για νέα προϊόντα και προσφορές !
Your Information will never be shared with any third party.
Εγγραφείτε μέσω Facebook ή Google