Paul Mas Οινοποιείο της Χρονιάς 2013 σύμφωνα με τον οργανισμό Sommelier Challenge International Wine Competition
Τα Κτήματα Paul Mas κερδίζουν μια σημαντική διάκριση ” Οινοποιείο της Χρονιάς 2013 ” για τα εξαιρετικά και ελκυστικά κρασιά από τη Νότια Γαλλία σύμφωνα με τον οργανισμό Sommelier Challenge, μία δίκαιη διάκριση αφού το οινοποιείο πρωτοστατεί στην αναγέννηση της περιοχής του Languedoc, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας γαλλικά κρασιά, προσιτά και με το χαρακτηριστικό άρωμα της περιοχής. Αυτό ήταν το όραμα του Jean – Claude Mas ,τέταρτης γενιά οινοποιού, που έχει χαράξει το μονοπάτι για μια υψηλής ποιότητας οινοποίηση στην περιοχή του Languedoc . Από το 2000 που ανέλαβε τα ηνία των κτημάτων της οικογένειας Mas ηλικίας πολλών αιώνων, ο στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει μόνο υψηλής ποιότητας σταφύλια για τη δημιουργία εκλεκτών κρασιών μαζί με μία σύγχρονη οινοποίηση και με τη δέσμευση για χρήση βιοδυναμικής αμπελουργίας κατάφερε να καταστήσει έτσι τα κτήματα Paul Mas ένα από τα πλέον σημαίνοντα οινοποιεία της Νότιας Γαλλίας. Πάνω απ’ όλα όμως, ο Jean – Claude προσπαθεί να παράγει κρασιά με αυθεντικότητα και φινέτσα, το τελικό αποτέλεσμα των οποίων είναι μια οικογένεια υπέροχων και γοητευτικών κρασιών με εκρηκτική προσωπικότητα που εκφράζουν το μοναδικό “terroir” τους. Πρόσφατα , οι προσπάθειες του Jean – Claude Mas αναγνωρίστηκαν από ένα διακεκριμένο πάνελ κριτών στον 5ο Ετήσιο Διαγωνισμό Sommelier Challenge , ο οποίος χορήγησε στον αμπελώνα Paul Mas το πολυπόθητο βραβείο “Οινοποιείο της Χρονιάς 2013’’. Οι κριτές του διαγωνισμού, στους οποίους περιλαμβάνεται ο Μaster Sommelier Bob Bath, ο συγγραφέας κρασιού David Furer και ο Tracy Dutton διευθυντής οίνου του Culinary Institute of America , απένειμαν επίσης τρία πλατινένια , τρία χρυσά και αρκετά ασημένια μετάλλια στα κρασιά του Paul Mas Estate, Arrogant Frog και Domaines Astruc, δύο επιπλέον brand των κτημάτων του Paul Mas . Ο επικεφαλής του Sommelier Challenge, Robert Whitley αποκαλεί τα κρασιά του Paul Mas, υπέροχα ισορροπημένα, εκλεπτυσμένα και πάνω από όλα εξαιρετικά, επισημαίνοντας την αναγέννηση που συντελείται στη βιομηχανία του κρασιού στο Languedoc χάρη σε οινοποιία με όραμα, όπως τα κτήματα Paul Mas . Ο Robert Whitley αποκαλεί τον Paul Mas οινοποιό με ικανότητα, πάθος και με όραμα την ποιότητα σημειώνοντας ότι τα κρασιά του Mas δεν είναι μόνο εξαιρετικής ποιότητας αλλά έχουν επίσης πολύ ελκυστική τιμή.