
Château Paul Mas
Η οικογένεια Mas καλλιεργεί σταφύλια στην Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στο Languedoc από το 1892 , με σεβασμό στις αγροτικές ρίζες και στην διατήρηση του περιβάλλοντος έχουν δημιουργήσει μοναδικά κρασιά με αυθεντικότητα και φινέτσα. Η ιστορία αρχίζει στο Château Paul Mas στο χωριουδάκι Conas, στην υπέροχη πόλη Pézenas , την πόλη του διάσημου δραματουργού Μολιέρου . Ο Auguste Mas αγόρασε το πρώτο οικογενειακό αμπελώνα το 1892 έκτασης 90 στρεμμάτων στην Mas de Bicq , κοντά στο χωριό του Saint Pons de Mauschiens ( κοντά στο Montagnac ) .Το 1934 , ο Raymond Mas επεκτείνει τον αμπελώνα σε 150 στρέμματα στο Montagnac.Το 1954 , ο Paul Mas αναπτύσσει τον αμπελώνα στα 1200 στρέμματα μαζί με τον αδελφό του , Maxime Mas.Το 1987 , ο Paul Mas δίνει 350 στρέμματα στο γιο του , Jean – Claude , ο οποίος δημιουργεί μετά από τρία χρόνια τα Κτήματα Paul Mas .

Τα κτήματα Paul Mas αποτελούνται σήμερα από ιδιόκτητους αμπελώνες 4500 στρεμμάτων , στους οποίους μπορούμε να προσθέσουμε 8000 στρέμματα από αμπελώνες της περιοχής που διαχειρίζονται αποκλειστικά από την οικογένεια . Στην τόσο φυσική και ευγενή περιοχή του Languedoc, η οικογένεια Paul Mas παράγει σήμερα περισσότερες από 30 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού Προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Appellation d’ Origine protégée – AOP) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Indication Géographique Protégée – IGP ).
Ο Jean Claude Mas περιγράφεται συχνά ως πρωτοπόρος από τη Νότια Γαλλία και ανήκει στο νέο κύμα των Γαλλικών κρασιών από το Languedoc σε μια περιοχή όπου η παραγωγή κρασιού ξεκινάει πριν από 2000 χρόνια . Τα κρασιά Paul Mas έχουν λάβει πάνω από 400 μετάλλια τα τελευταία 2 χρόνια στους πιο έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς.
Επιλογές Château Paul Mas !
Château Paul Mas “Clos des Mures”
Château Paul Mas Blanc Belluguette
“Vignes de Nicole” Cabernet Sauvignon – Syrah
“Vignes de Nicole” Rosé
“Vignes de Nicole” Chardonnay Viognier
