Ακολουθώντας το μονοπάτι του street food και του street art τα κρασιά CHAI MAS είναι μια ολοκαίνουργια ιδέα του Jean-Claude Mas το 2018, που συνδυάζει ένα μπουκάλι με γκράφιτι από τον τοπικό καλλιτέχνη Christophe Heymann – CHAP και την ευχαρίστηση των αρωματικών μιγμάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν όλους τους ουρανίσκους…

Chai Mas Blanc

Χρυσό Βραβείο Mundus Vini 2019

70%Viognier,10%Vermentino,5%Pinot Gris,5%Macabeu,5%Sauvignon,5%Colombard Αμπελώνας : Τύπος εδάφους: Ασβεστόλιθος με χαλίκι, αποξηραμένο αλμυρό νερό Ηλικία του αμπελώνα: αμπέλια ηλικίας 15-20 ετών Κλάδεμα: Guyot απλό Πυκνότητα φυτεύσης : 4000 έως 4400 φυτών αμπέλου / εκτάριο Μέση απόδοση: 55 hl / Εκτάριο Συγκομιδή: μηχανική συγκομιδή τη νύχτα για την πρόληψη της οξείδωσης Υψόμετρο: 100 μ Κλίμα: Μεσογειακό  Οινοποίηση: Αφαίρεση μίσχου και ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε ποικιλία. Racking σε χαμηλές θερμοκρασίες ,  ζύμωση 3 εβδομάδων σε ελεγχόμενη  θερμοκρασία (15-18 ° C),  50% του μείγματος υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια και στη συνέχεια παλαιώνεται σε Γαλλικά και Αμερικανικά δρύινα βαρέλια για 4 μήνες.

Σημειώσεις γευσιγνωσίας: Χρώμα: Φωτεινό χρυσό με κίτρινες αποχρώσεις Μύτη: Πολύ κομψό με πεμπτουσία τροπικών φρούτων, ροδάκινου, λευκά αρώματα λουλουδιών και έναν υπαινιγμό βανίλιας. Στόμα: Πλούσιο με μακριά επίγευση, φινίρισμα με φρουτώδεις και μεταλλικές νότες. Απολαύστε το στους 10-12 °

chai-mas-blanc
chaimas-rouge
Chai Mas Rouge
60%Grenache, 15%Cinsault, 15%Syrah, 5%Pinot Noir, 5%Marselan Αμπελώνας :Τύπος εδάφους: Ασβεστόλιθος με χαλίκι, αποξηραμένο αλμυρό νερό Ηλικία του αμπελώνα: αμπέλια ηλικίας 15-20 ετών Κλάδεμα: Guyot απλό Πυκνότητα φυτεύσης : 4000 έως 4400 φυτών αμπέλου / εκτάριο Μέση απόδοση: 55 hl / Εκτάριο Συγκομιδή: Mηχανική συγκομιδή τη νύχτα για την πρόληψη της οξείδωσης Υψόμετρο: 100 μ Κλίμα: Μεσογειακό Οινοποίηση: Αφαίρεση μίσχου και ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε ποικιλία. Η ζύμωση διαρκεί 4 έως 7 ημέρες στους 26 – 28 ° C.Παραδοσιακή επαφή με την καθημερινή γευσιγνωσία,  40% του μείγματος υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια και στη συνέχεια παλαιώνεται σε Γαλλικά και Αμερικανικά δρύινα βαρέλια για 9 μήνες. Το υπόλοιπο 60% υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές παλαίωσης πριν περάσει στα βαρέλια δρυός.

Σημειώσεις γευσιγνωσίας: Χρώμα: Βαθύ κόκκινο μοβ με ρουμπίνι λάμψη. Μύτη: Φρούτα (βατόμουρο, βατόμουρο), λουλουδάτο (βιολετί) και πικάντικη γλυκόριζα. Στόμα: Πολύ κομψό, καλά ισορροπημένο, στρογγυλό, μεταξένιο με λεπτές τανίνες. Αρμονία μεταξύ αρωμάτων μύτης / στόματος, φρεσκάδα και μια τέλεια ολοκληρωμένη καπνιστή γεύση στο τελείωμα.

Απολαύστε το στους 15/17 ° C, Δυνατότητα παλαίωσης: 3 έως 5 χρόνια.